Steel Boys

Grupul Steel Boys a luat fiinta pe 11 martie 2006. De atunci au trecut 8 ani de existenta, 8 ani de realizari, pasiune, perseverenta... [DETALII]

Galati

Inceputurile orasului Galati sunt greu de deslusit din cauza lipsei de surse documentare. Cercetarile întreprinse pâna acum... [DETALII]

25
Oct 13

La 25 octombrie este sarbatorita Ziua Armatei Romaniei.

 

Cu aceasta ocazie, va fi arborat Drapelul national la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii. Militarii romani din teatrele de operatii sarbatoresc prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive, la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale.

 

Armata Romaniei participa cu 1.405 efective la diverse misiuni internationale de combatere a terorismului, de sprijinire a pacii sau umanitare. Un numar de 1.319 efective activeaza sub egida NATO, Romania fiind membru din 29 martie 2004. Cea mai numeroasa prezenta a Armatei Romaniei peste hotare este in Afganistan, cu 1.027 efective.

 

Romania a dislocat, in iulie 2002, in Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari sub comanda Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate. De atunci, 25 de militari romani au decedat in teatrele de operatii, iar alti 122 au fost raniti.

 

Prima actiune de lupta a Armatei Romaniei in afara granitelor nationale, de dupa Revolutia din 1989, a inceput la 8 martie 1996, alaturi de contingentele armatelor statelor membre NATO si partenere, in teatrul de operatii din Bosnia-Hertegovina, cu Batalionul 96 Geniu. In anul 2000, Armata Romaniei si-a inceput participarea la misiunea NATO KFOR din provincia Kosovo, cu personal de stat-major si, ulterior, cu subunitati specializate, de nivel companie. Iulie 2003 a marcat inceputul contributiei militare romanesti la Operatiunea 'Iraqi Freedom'.

Vaslui-Otelul 2014

Otelul Galati

Statistici site

Visitors
3
Articles
97
Web Links
9
Articles View Hits
344874